Tuntuu olevan ikuisuus kysymys tuo taistelu luontaislääkityksestä ja homeopatiasta. Useimmiten sitä vastaan ovat ihmiset, jotka eivät ole asiaan sen kummemmin perehtyneet edes vaan ilmaisevat mielipiteensä mutu-tuntuman mukaan.

Tähän soppaan olisi ehkä viisaampaa olla pistämättä lusikkaansa, sillä melske voi olla melkoinen. Mutta pakko sanoa jotakin. Niin kauan olen pyörinyt noiden vaihtoehtohoitojen ja luontaistuotteiden sekä homeopatian pöheiköissä mukana.

Myönnän siis heti alkuun rauhoitellakseni kiivaampia vastustajia, että koko tämä ala on myös bisnestä siinä missä vakiolääketiedekin. Ei ne lääkärit omia vastaanottojaan hyvyyttään pidä tai muustakaan hyväntekeväisyyssyistä, lääketehtaista puhumattakaan. Mistä vaan sopiva rako löytyy, siihen työnnetään heti uusi kemiallinen lääke kaupalle. Ja jos mainoskampanja on oikein tehty, rahaa kahisee osakkaiden tileille niin paljon, ettei sitä tavallinen tallaaja ehdi näkemään työuransa aikana sellaisia summia. Valitettavasti sama pätee luontaistuote markkinoilla. Ja vaihtoehtohoitojen markkinoilla.

Yhtä skarppi kuin on syytä olla siellä lääkärin vastaanotolla eikä hyväksyä kaikkea heti siltä istumalta jos siltä tuntuu, on syytä noudattaa samaa metodia luontaistuotteiden ja hoitojen suhteen. Omaehtoinen tiedonhaku ja asiaan perehtyminen vaatii viitseliäisyyttä, mutta se kannattaa. Tänä päivänä suurena apuna on netti. Mutta !! Netissäkin on paljon pötyä asioista, joten kannattaa katsoa kuka sivuston on tehnyt, onko tekijä luotettava. Mikä tahansa tuote, joka lupaa oitis sinusta superterveen, kauniin ja virkeän, on varmasti huuhaata. Jos sitä on jyrsijän näköinen ja kokoinen, niin ei siihen pilleri auta, tuskin plastiikkakirurgiakaan.

Lääketiede perustuu vuosituhansien tietoihin kasveista ja luontaislääketiede samoin. Ihmiskunta on selvinnyt taudeistaan luonnon kasvien aineiden ansiosta, silloin kun ei kemiallisesta lääkkeistä vielä tiedetty mitään. Jos nyt katsoo maailmaa tänään, en voi olla toivomatta, että oltaisipa pysyttykin siellä. Ainakin enemmän kuin nyt. On ne niin karmeita nuo superbakteerit. Ihmisen luontainen kyky taistella sairauksia vastaan on niin hyvin murrettu aina vain vahvempien antibioottien myötä. Meistä on tullut roskaruuan myötä heikkoja. Ja sama vaikutus ollaan päästetty jo luontoon asti. Roskaruualla elelevät citylinnut eivät osaa enää lentää, yrittäessään katkovat siipensä kun luut ovat niin heikkoja. Syytä siis ajatella mitä suustaan pistää sisään. Minulla on ollut monta herättäjää ja luojan kiitos , ne ovat saaneet silmäni auki monessa suhteessa ja käsittämään kokonaisuutta.

Koiran kanssa ruoka onkin yksi tärkeimmistä asioista terveyden vaalimisessa. Allergisen koirani kanssa elellessä olen törmännyt usein ruuan merkitykseen. Ja yhdessä mutkassa sitten sanoin totaalisesti hyvästi teolliselle koiran ruualle. Makkara joka säilyy vaikka auringossa viikkotolkulla pilaantumatta ei todellakaan ole mikään oiva terveellinen sapuska koiralle. Eikä sen puoleen kenellekään muullekaan. Nappularuuat ovat luku sinänsä. Helppoa ruokintaa, kyllä, mutta terveellistäkö , enpä usko. Olisi todella kiva päästä sellaiselle tehtaalle katsomaan ne alkuainekset mistä nappulat kasataan. Tuskin siellä mitään sisäfilettä lihan osuutena on. Pikemminkin ne muut riekaleet ja rössöt eläinparasta, joka ei ihmisten ruuaksi ole kelvannut. Sisäelimineen kaikkineen. YÄK !! Minä en syötä koiralleni mitään mitä en itse pystyisi käsittelemään tai jopa syömään. Barffaus on luku sinänsä, myönnän heti oitis etten luita kalua. Kasvissyöjä kun olen. Eläinruuat ovat täynnä ns. vitamiineja ja lisäaineita, että välillä mietityttää missä se varsinainen ruoka siellä seassa on. Barffauksesta muuten löytyy koko liuta hyviä sivustoja, joissa tietopaketit ovat ihan asiallisia ja hyviä. Hakusanaksi googleen ei muuta tarvita kuin barffi.

Teen kaiken ruuan Messiselle itse, lisään vitamiinit  ja katson tasapainoista koostumusta joka annokselle. Ja allergiat on saatu kuriin. Vielä joudun tukemaan kroppaa moniallergisuuden vuoksi lääkkeellä, mutta suuntana on lääkkeettömyys. On tarkoitus saavuttaa tasapaino kropassa ja luoda sille Messisen omalle kropalle raamit pitää puolensa mokomia siitepöly- ja ruokaineallergioita vastaan. Johtuen karsitusta ruokavaliosta, emme pääse mihinkään täysbarffiin, mutta niin liki kuin on mahdollista. Selvittelyä se vaatii, mutta on sen väärti. Ja Messinenhän nyt on ylipäätänsä kaiken vaivan väärti, ihana  koiraneiti, elämäni sulostuttaja kaikin puolin.

Siitepölyallegiaan löytyy monen laista apua homeopatiankin puolelta. Mitään valmistetta en anna enkä itsekään ota, ellen ole asiaa tutkinut. Mutta tunnustettava on, että omat kokemukset on positiivisia.  Ja minua miellyttää jo pelkkä ajatus, että lääke tai hoito on lähempänä luonnomukaista kuin kemiallista. Myönnän silti, että on olemassa sairauksia joista ei ilman kemiallista apua selviä. Yhtä lailla kuin luontaislääketiede  niin myöskään lääketiede ei ole kaikki pelkkää potaskaa. Kyllä siellä on tehty myös paljon merkittäviä keksintöjä noissa lääketehtaiden laboratorioissa. Ja samassa hengenvedossa tulee mieleen kaiiki ne tosi isot mokat, kuten talidomidi ja muutamat rokotteet. Ei oo helppoo missään puolella.

Odotan kovasti tuotetta markkinoille, jossa on hyödynnetty mustaherukan siemenöljyä. Sitähän nyt on tutkittu ja havaittu siitä saatavat hyödyt allergioiden helpottamisessa merkittäviksi. Ja samalla toivon ettei markkinoille ryntää mikään helppoheikki, joka on valmisteeseensa laittanut vain mustaherukasta hajun. Meitä kun on moneksi silloin, kun raha kiiltää silmissä.

Messisen kanssa ollaan päästy nyt aika hyville vesille ja toivon mukaan kehitys jatkuu. Lisää asioita tutkin koko ajan, kuun uusia täkyjä eteen tipahtaa. Samoin itseni suhteen. Benfotiamiini saa sokeriarvot aika mukavalle tolalle ja alfalipoiini valmisteella on ollut kovastikin suotuisia vaikutuksia minuun. Kumpikaan ei ole lääke. Kasvisruuan kera haen sitten kehitystä tähän roppaan ja on se tietysti myös eettinen ratkaisu. Koen olevani kokonaisempi, kun en elukoita mutustele ja kroppa voi myös paremmin. Ruuansulatus ei enää ole rasite.

Ei siis kannata suinpäin hutkia luontaistuotteita, niissä on paljon hyvää. Kannattaa myös tutustua Olli Postin kirjoittamaan "Nutrix"-kirjaseen, joka on netistä löydettävissä. Kaveri on pistänyt Ms-tautinsa kuriin ruokavaliollaan ja pohtii siinä ruoan funktiota aika veikeästi, mutta asiaa on koko paketti. Herättävä. Joka on katsonut Matrix-elokuvat ymmärtää mikä vitsi piilee sanassa nutrix. Muille se ei taida aueta.

Ajanpuute painaa nyt päälle, joten ei enmpää tällä kertaa. Palataan asialle. Tätä lukiessa on kuitenkin hyvä muistaa ja tietää, etten ole fanaatikko missään asiassa. Absoluuttista totuutta ei myöskään ole olemassa......mistään asiasta. Sekin on hyvä muistaa.

 

Koskas tänne se ruoho kasvaa ?? Kuumaa.....on ihan hiki !!