Meillä on ollut Jaska Jokusen vuosi. Muistatteko tai tiedättekö? Jaska Jokunen totesi yhdessä sarjiksessaan, että kaikki on mennyt huonosti joten hänen saamansa vuosi on varmasti ollut käytetty. Hän halusi palauttaa sen ja saada tilalle ihan uuden, käyttämättömän. Sama fiilis täälllä.

Jos Essi ei ole sairastanut, niin sitten minä. Nyt viimeksi sitten neiti pupersi lunta ja kaappasi sen mukana jonkun massupöpön. Ei yhtä dramaattisen kuin viime syksynä, mutta löysän . Ja selvästi huomasi kuinka massu vaivasi häntä. Koko ajan ruoka maistui, mutta sitten tuli eräänä aamuna siihen myös pientä mietintätaukoa. Ja ne luritukset,lörinäkurinamourunnat massusta saivat meidät sitten taas lääkärin pakeille. Antibioottikuuri viikoksi ja ruoka raejuusto-puuro-linjalle. Olen samalla pannut merkille, että Messistä myös närästää. Vilinää-blogissa oli kuvattu närästyksen oireita ja moni niistä sopi Essiin. Hommasin Silica-geeliä, mutta sehän ei sitten taas meille käynyt. Syytä en siihen keksi miksi. Essin iho alkoi punoittaa enemmän ja lopetin geelin käytön siihen. Nyt ollaan taas normaalissa ihon värissä. No, tällä hetkellä en nyt sitten muuta apua keksinyt kuin Antepsin. Että sitä nyt sitteen massuun niin kauan, että löytyy jotain muuta. Vaikka suorastaan pelottaa kokeillakaan muuta, kun tämä nyt hänelle sopii.

Kaikkein eniten harmittaa, että kortisonin vähentäminen joutui nyt tauolle. En voi vähentää mitään, kun kroppa nyt on rasitettu kaikella muulla eikä sitä vastustuskykyä ole. Olemme yhä rytmissä joka kolmas päivä, se näyttää riittävän. Siitäkin tietysti pitäisi olla tyytyväinen.

Itselläni on ollut ja on vieläkin, hermo/lihaspinne selässä lapaluiden välissä. Alkuun meni yli kaksi viikkoa etten juuri saanut nukuttua, sitten painuin lääkärille apua siihen hirvittävään polttelevaan kipuun saamaan. Nyt olen sitten käynyt fysikaalisessa ja tilanne on parantunut hiukan sen avulla ja lääkityksellä. Sairaslomaa en saanut, sitä ei edes tarjottu. Kuulun siihen ryhmään ihmisiä, joita ei sairaslomalle päästetä, koska meillä on liian hyvä tsemppi emmekä näytä ulospäin sopivan sairailta. Näin olen asian tulkinnut, kun ei edes vihjaukset "olen ihan loppu" auta. Ja minusta lääkärin pitäisi nähdä tilanne. Eihän tämä selkä ole niin hyvin parantunut, kun koko ajan töitä teen. Kuulun siihen sukupolveen, jonka aivorunkoon on pienestä pitäen ajettu työn tekemisen moraali; työt tehdään ripeästi ja kunnolla niin hyvin kuin lapasista lähtee. Näistä lapasista on lähtenyt niin hyvin, että kohta lähtee lapasesta jos ei tämä kohene tästä.

Tahtoisin siis kiitos, ihan uuden käyttämättömän vuoden. Mieluummin terveemmän Essille ja vähän itellekin. Tahtoisin sen tässä vaiheessa vuotta lumettomampana, sillä kaipaan narsissejani. Kaipaan sitä upeaa keltaista puskikkoa narsisseja tuohon pihalleni. Ja sen viereen kiitos, hennon kauniin vihreän nurmikon. Ja lehtisilmut puihini. Palaknkorotus tammikuussa oli huikeat neljä euroa, että sillä en niitä voi ostaa. Että jos sopii, niin oisko mahdollista laittaa ihan käyttämätön vuosi tänne.Lupaan käyttää sen harkitusti, ahkeroiden, iloiten ja kiitollisena.

 

Terveisin Messinen ja Messisen emäntä