Lomat meni !

Ja lunta tuli. Messinen putosi kainaloitaan myöten lumeen terassin puolella. Lunta oli tullut sille puolen taloa oikein tupruttamalla ja tuuli vielä kinostanut sitä sopivasti. Messinen yritti olla ovela ja livahtaa ovesta takapihalle ilman takatassun sukkaa kuin salama ikään. No, se salama jämähti sitten hölmistyneenä keskelle terassia. Tuskin on koskaan toteltu niin kiitettävän liukkaasti kuin nyt. Messinen pakeni sisälle pudotellen lunta turkistaan kynnykselle. Syyttävä katse kertoi äipän olevan emähaisuli, joka ei varoittanut uhkaavasta lumikinoksesta. Niinpä Messinen ei sitten tullut ulos, vaikka harjasin terassin ja vielä tein takapihalle neidille tilaa käppäillä.

Neidin pikkuisen liikunnan puutteesta pyöristynyt takapuoli vain heilahti, kun hän käänsi minulle selkänsä.

Juoksuja on odoteltu alkaviksi vaan odotuttavat itseänsä yhä. Kaikenlaisia oireita on sitten sitäkin enemmän. Rapsuttaa saa niin, että on käsi irrota nivelistään. Ruokakippo pitäisi olla täynnä herkkuja koko ajan. Ja muutenkin Messisen mielestä palvelun tasossa on sanomisen varaa. Tiuku, systeri, on pitänyt juoksuja jo pitemmän aikaa, Messinen laahaa perässä. Mutta näinhän se oli ekajuoksujenkin kohdalla. Onnille juoksupöksyt Tiukulla ovat olleet ihmetyksen paikka, hajut ovat pohdituttaneet varmaan sitäkin enemmän.

Onnikin on kuulemma saanut suupieliinsä samanlaiset tupsukat kuin Messiselläkin on. Sen näköisiä sitten ovat kuin olisivat linnun napanneet, pyrstö vain vilkkuu suupielistä. Aika hauska juttu.

Toivon mukaan lumi sulaa pian pois, sillä en ole mikään talvi-ihminen lainkaan. Se on minusta ihan turha vuodenaika. Suorastaan vihaan lunta ja etenkin sitä liukasta keliä. Selkävikaisena on kauhistus se kaatuminen, ei ole väliä meneekö selälleen tai polvilleen. Kipu on yhtä suuri. Tämmösiä me "reumahiihtäjät" sitte ollaan. Vaikka omalla kohdallani onneksi ei ole kyse reumasta vaan nivelrikosta selkärangassa ja muuallakin kropassa. Kivutonta päivää ei ole, mutta volyymi siinä on varmaan sentään miedompi kuin reumassa. Sitä ollaan tämmöstä mallia "vanha lada", josta osia lentelee pitkin teitä. Vaan väliäkös sillä, kun eteenpäin mennään. Messisen vetämänä tai kiltisti neidin perässä hiihtäen. Messinen liikuttaa, sydäntä ja kroppaa. Ei kylläkään aina samassa tahdissa tai yhtä aikaa.

Lumi on valkoista p........, en tykkää

1414926.jpg