Vuoristorata sen kun jatkuu. Tämä huhtikuu lyö kyllä kaikki ennätykset lääkärikäynneissä. Kun korvatulehduksesta selvittiin käytiin lääkärissä vatsan löysyyden takia. En saanut sitä millään kotikonstilla paremmaksi. Yhtenä yönä sitten käytiin takapihalla useamminkin ja suolisto möyrysi niin ettei kukaan nukkunut. Ja niin soitin aamulla heti tutulle lääkäriasemalle. Mies käytti typyä vuorostansa ja tuliaisina oli antibioottikuuri ja Canikur maintenance-rakeita auttamaan suolistoa.

Kun siitä ollaan selviämässä selville vesille niin tänä aamuna oli sitten taas korvat punahilkalla. Melkein putosin polvilleni ja yritin kaikkeni olla voihkimatta. Mutta kieltämättä oli Essinkin ilme jo sen näköinen,että joo mä tiedän enkä mäkään tykkää. Typy istui edessäni ja yritin sitten hyvitellä omaa ilmettäni kaikella tapaa. Leikittiin ja Tiuku ja Onni juoksivat myös mukana. Aamulla töihin päästyäni soitin sitten taas tutulle asemalle, jossa Essi alkaa olla jo joko Vip-asiakas tai kauhuskenaario, ja selitin heille asian. Sain lääkkeet, jotka isäntä käy hakemassa. He tuntevat jo Essin kaikki oireet ja muutenkin typyn niin hyvin, että uskaltavat antaa lääkkeet minun selityksilläni. Essi on muuten ihan kunnossa, on virkeä ja syö hyvin, vain korvat ovat mitä ovat. Silmätipparesepti minulla onkin jo ja sen käyn hakemassa varoiksi. Sillä jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin seuraavaksi on silmät niitä vailla.

En tiedä onko nyt iskenyt siitepölyaika tällä tavoin. Vastuskyky ja kropan sietokyky ovat näköjään kortisonin vuoksi aika nollilla. Niiden saaminen kuntoon vaatii näköjään nyt enemmän ponnistuksia ja aikaa kuin mitä kuvittelin. Olin jo orientoitunut siihen, että vähentelen kortisonia toukokuun aikana ja kesäkuussa olisin lopettanut sen kokonaan. Näin ei nyt sitten ehkä sujukaan tämä juttu. Essin turkki on kärsinyt kortisonista, se näkyy selkeästi nyt. Kaikista öljyistä huolimatta se on ohuempi ja hapsottavampi kuin ennen. Se tilanne pitäisi saada haltuun, sillä vatsan takia en Atopicaan palaa. Atopica sekoitti Essin vatsan pitemmän päälle vaikka turkkia se ei huonontanutkaan. Vatsavaivat tulivat niin isoksi ongelmaksi, että lääke oli pakko lopettaa.

Nyt olen lisännyt Essin ruokaan myös luonnonjugurttia jonkun aikaa ja se on tuntunut sopivan. Typykkä ei röyhtäile niin kuin ennen eikä vatsa lurise. Ja näköjään myös puuro maistuu paremmalle sen kanssa.

Minua masentaa tämä tilanne ihan tosissaan. En oikein tiedä mistä apua hakisin, kun yrttipohjaiset lääkkeet taitavat olla meiltä pois suljettu juuri noiden allergioiden takia. Stressitaso on kenties sitten jostain syystä korkeammalla. Ehkä ei ole sitä äksöniä tarpeeksi. Mutta taidan kyllä nyt istahtaa hetkeksi ja antaa pölyn taas laskeutua, että pystyn näkemään maiseman ja hoksaamaan missä vika on. Kaikki vinkit ovat tervetulleita, samoin kaikki niksit tekemisiin ja harrastusvinkkejäkin vastaanotetaan. nyt Essillä on ollut pari viikkoa Tiuku ja Onni seurana. En usko että siinä mitään vikaa on, sillä he ovat tottuneet olemaan laumana ja tällä laumalla on se ihan oma rakenteensa. Tulevat loistavasti toimeen toistensa kanssa, siinä ei ongelmia ole. osaavat yhtä hyvin leikkiä kuin antaa toisilleen tilaakin. Vappuna Tiuku ja onni palaavat omille kotikonnuilleen palatakseen sitten ennen juhannusta taas kuukaudeksi meidän hoivaamme emännän ravatessa maailmalla.

Että näin täällä taas. Palaillaan kun saan aivoni kasaan taas. Ne nimittäin kajahtivat kedolle tänä aamuna eivätkä ole vielä palanneet sieltä.

 

1893875.jpg

Ai ne on tuolla ne äipän aivokset !!!!