Eilen kävin hakemassa Essille Naturamedia Multimix-monivitamiinijauhetta ja helokkiöljykapseleita samalta valmistajalta. Miksi juuri nämä? Vitamiinijauhe on tätä juuri siksi ettei se sisällä synteettisesti valmistettuja vitamiineja, kaiikki on aitoa sitä itteänsä. Varmaan samanlaista on muiltakin valmistajilta, mutta päädyinpä nyt sitten tähän. Sen jahtaaminen oli tosin seikkailu sinänsä, mutta lopussa kiitos seisoi. Valmistajan sivuilta löytynyt lista ei pitänyt paikkaansa juurikaan ja niinpä kävin sitä vonkaamassa monessa paikkaa turhaan. Vaan Apilasta sitä sitten löytyi. Ja samasta hyväksi kokemastani myymälästä myös nuo helokkiöljyt. Apila on paikka josta löytää homeopaattiset aineet ja muut kin tuotteet luontaisen terapian alalta. Kirjallisuuttakin sieltä löytää samalta alalta. Ja myyjä tietää ja osaa asiansa.

Tänä aamuna sitten Essin kuppiin tuupattiin satsi kumpaakin. Helokkiöljyyn turvaudun nyt siksi, että kortisoni on vaatinut veronsa turkin suhteen. Se ei ole nyt niin vahvan näköinen kuin aiemmin ja laatu on muuttunut karkeammasta vähän haitulamman tuntuiseen. Sille kehitykselle on pantava kampoihin ja mieluummin stoppi kokonaan. Siksi kehissä on nyt nämä vitamiinit ja öljyt. Sanon öljyt sillä omegoista on silti pidettävä huolta ja kalaöljyt pysyvät siis myös mukana tässä. Että saadaan ne DHA:t ja EPA:t ja mitä niitä nyt olikaan. Tärkeitä kaikki tyyni.

Osa ruuasta on sitä samaa peruspuuroa, jota nyt on tarkoitus vaihdella kuitenkin sisällöltään reseptien mukaan. Reseptithän löysin tuosta blogista www.herkkusuun vuodatus.net. Vihanneksia on nyt kierrätetty parin päivän välein. Neiti ryntää kupilleen aina yhtä innoissaan ja massuttaa kupin tyhjäksi lopuksi röyhtäisten välillä kunnon aterian päälle. Kiitos kokille !

Maastossa Essi on pirteä ja niiiiin onnellinen saadessaa vaeltaa vieressä vapaana. Pitää tarkkaan huolta ettei äitee pääse liian kauas. Ja iskästäkin pitää pitää vahtia, kun hän aina häviää polulta sieniä koluamaan. Essi tuhtaa vierellä kuono maassa, mitä sieltä etsitään. Erityisen hauskaa on hakea äitiä piilosta ja löytää. Tuo sydämeni loistelamppu saa hymyn kasvoilleni useammin kuin mikään vitsi.

Olin tutustumassa Aloe Vera tuotteisiin tässä viikonloppuna. Ja tilasinkin niitä. Aloe Vera on vuosituhansia vanha lääke, joka oikein valmistettuna on vaikutuksiltaan moninainen ja parantava. Vanhimmat merkinnät siitä löytyvät savitauluista paljon ennen meidän ajanlaskumme alkua. Tärkeää on, että valmisteeseen on käytetty vain kasvin sisintä osaa ja vain tietyn tyyppistä aloe veraa. Lajikkeita on monia, enkä todellakaan kehoita nappaan lehteä siitä kotikaktuksesta ja painamaan sitä esim. palovamman päälle. Sillä aloe-kaktus ei ole sitä lääkinnällistä aloe veraa. Aloe verasta (aloe vera barbadensis miller) käytetään vain se lehden sisin osa. Pinta ja pintakerroksen alla olevat osat fileoidaan pois. Näin tehdään siksi, että ne ovat jossain määrin myrkyllisiä. Jos niitä syö, oksettaa ja saa kunnon ripulin. Yhteen aikaan aloe vera joutui melkeinpä epäsuosioon, koska sitä valmistettiin kuivattamalla koko kasvi ja jauhamalla se hienoksi. Olihan se selvä mitä siitä seurasi ja ihmiset lakkasivat uskomasta tietenkin siihen.

Onneksi tutkijat ymmärsivät mistä kenkä puristi ja käänsivät tuotteiden valmistuksen oikealle suunnalle. Aloe verasta on yli 4000 tieteellistä tutkimusta olemassa. Se sisältää valtavan määrän vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita. Jos käyttää juotavaa aloe veraa, ei tarvitse lisänä muuta kuin omegat ja d-vitamiinin. Ja tästähän ei varmaan vitamiinikauppiaat tykkää. Aion kokeilla tätä nyt niin itseeni kuin myös Essiin. Annostus on tietenkin eläimelle erilainen kuin ihmiselle.

Asiasta kiinnostuneet voivat lukea Audun Myskjan kirjan Aloe verasta, se ei ole kallis kirja ja sen varmasti myös kirjastosta saa. Siinä on paremmin selitetty koko tuotteen historia ja terveysvaikutukset kuin mitä minä ikinä pystyn selittämään. Joten parempi lukea siitä. Itse hankin myös sen kirjan eilen, sillä minä haluan pitää tämmöiset tietoteokset omassa hyllyssä jotta niihin pystyy sitten tarvittaessa tukeutumaan. Tieto on paikalla silloin kuin sitä tarvitsee. Onhan niitä erilaisia kirjoja sinne kertynytkin aika paljon ja aina niihin on palattu, kun joku asia on askarruttanut.

Mutta tuosta aloe verasta myöhemmin lisää, kun omakohtaisia kokemuksia on saatu. Sen verran vielä sanon, että jos ostaa aloe vera tuotteen, on syytä katsoa ettei osta vettä, sillä monessa valmisteessa on suuri osa pelkkää vettä. Siitä ei paljoa hyödy. Ja tärkeää on myös tuo oikea aloe vera ja se ettei valmiste sisällä kuorikerroksen aluiinia ( ei ole kirjoitusvirhe, ei ole kyse alumiinista vaan todella aluiinista). Se on juuri se myrkyllinen ainesosa.

Semmoista pientä tällä kertaa. Ai niin, olen puhdistellut nyt Messisen hammaskalustoa laittamalla hammaskiveä  ja plakkia poistavaa liuosta haavasidetaitokseen ja hangannut sitten sen kanssa hampaita. Kyllä hän antaa sen tehdä, mutta naamasta näkyy ettei siitä juuri tykätä. Vaan tarkoitus pyhittää keinot ja neiti saa luvan sietää toimenpiteen. Purukalusto ja sen kunto on koirulille tärkeä juttu. Varmasti joudumme silti turvautumaan oikein kunnon hammaspuhdistukseen lääkärillä, mutta jospa pystyisi pidentämään sitä väliä. Ei ole kovin terveellistä se rauhoittaminenkaan.

Palaillaan, kun kokemuksia on karttunut.

Mä otan nää jutut ihan rennosti !!!