Niitä tuntuu nyt piisaavan. Enemmän kuin asian tuntevia. Kautta rantain olemme saaneet kuulla, miten nyt Tiukulla on ataksia ja mikä koira sitä on periyttänyt mahdollisesti. Voi ihmisen kevät !!!!

Sanottakoon se nyt, niinkuin kumpikin olemme blogeissamme todenneet, SITÄ EI TIEDETÄ MIKÄ TIUKULLA ON !!!! Meillä sen sijaan on suunnaton huoli ja pelko eikä sitä todellakaan helpota tällaiset p-puheet. Eikä arvostelevat ihmiset. Missään vaiheessa emme ole olleet emmekä edes sanoneet ettei Tiukua viedä tutkittavaksi sinne missä se osataan, jos kerran toisilta tietotaito loppuu. Tottakai viedään, vaikka sitten jouduttaisiin mitä tekemään tai tekemättä jättämään. Tiuku on nyt kaikessa etusijalla. Mennään sitten vaikka Utsjoelle asti, jos paras taito sieltä löytyy ja konsti jolla tyty paranee. On turhaa syytellä ketään mistään. On turhaa syytellä kasvattajia, joiden koirat ovat terveitä. Joiden koirien vanhemmat ja ylipäätänsä hamaan alkuun asti sukupuuta katsoessa ovat terveitä. Ainakin näistä Tiukulle esitetyistä vaihtoehdoista puhtaita.

Jos, kuten me epäilemme, Tiukulla on Shakers syndrooma, kyseessä on tulehdus, autoimmuuni tulehdus, ei periymä. Koska sairaudesta ei tiedetä niin paljoa, on sen takia kehotus jättää tällaista koiraa käyttämättä jalostukseen.  On siis kyseessä tulehdussairaus, jota kortisonilla ja esim. Diapamilla hoidetaan. Jos se nyt on sitä. Sen kuulemme varmaan, kun Aisti on paperit Tiukusta saanut ja jollain tasolla tutkinut hänet myös.

Minä ymmärrän Johannan täysin. Ei se minuakaan innostaisi antaa porata koirani kalloon reikä näytteen ottoa varten, jos mitään tuloksesta ei voida varmuudella sanoa. Kuten esim. shakerissä. Voi käydä niinkin, etä testi ei osoita  mitään ja silti diagnoosi on oireiden perusteella shaker. Mitä tekisit oman koirasi kohdalla? Minä kyllä miettisin myös ennen kuin antaisin lupaa.

Ylipäätänsä kaikki spekulaatio muilta kuin meiltä on turhaa. Kyseessä on meidän rakkaamme, meidän murheemme. Emme halua hysteriaa ja turhia juoruja, mutta asiallisi ehdotuksia ja kommentteja voi esittää, kiitos. Vinkkejä, sairaskertomuksia, lääkäreitä ihan mitä tahansa josta olisi meille hyötyä nyt.

Älkää hyökkäilkö kasvattajien kimppuun. Se on täysin turhaa eikä hyödytä ketään. Älkää ahdistelko heitä, he ovat tästä yhtä ymmällään kuin mekin. Olemme saaneet upeat koirat heiltä. Tämä on vain älyttömän huonoa tuuria, että näin on käynyt. Kukaan ei osaa sanoa, eivät edes nuo lääkärit, mistä tämä tuli, mikä tämä sitten onkaan. Kuinka sitten siihen osaisivat kasvattajat vastata.

 Nyt pulinat pois ja odotellaan lääkärien vastauksia ja mahdollisten kokeiden vastauksia. Kyllä kerromme sen yhtä avoimesti kuin ilmitoimme huolemmekin.

Kaikesta saattaa tietysti olla seurauksena se, että suojaamme blogimme ja jäätte vastauksia vaille. Nimittäin jos sitä malttia ei ala olla siellä syvissä riveissä.

Äitinä kärsin, sydämeni särkyy katsella Johannan murhetta. Tiukun sairautta on tuskaisaa katsella, kun ei voi tehdä mitään. Hysteriaa ja sitä lietsovia ei enää jaksaisi murehtia. Tuntuu pahalta , että mielipahaa aiheutetaan myös täysin syyttömille ihmisille, kasvattajille.

Palaillaan.

 

                                         1448408.jpg