Onni tykkää olla sohvalla. Ihan missä asennossa vaan ja myös katsoa tv:tä sohvalta. Onni ilmeisesti tykkää olla myös sohvan sisällä. tuli nimittäin lukittua Onni sohvaan. Mikä painajainen unissani. Oltiin viety koirulit takaisin emännälleen ja aamutoimikseni petasin vuodesohvan kasaan tilan takia. Jonkin ajan kuluttua alkoi kuulua varovaista rapinaa, ei vinkumista ei ulvomista, vain rapinaa. Laskettiin koirat ja yksi puuttui. Revin sohvan auki ja sieltähän se Onni kömpi ulos, ja minä pyytelemään anteeksi. Olin aivan kauhuissani, vaikka syytä siihen ei ollut sillä Onni oli aivan kunnossa. Mutta minun vilkas mielikuvitukseni ei antanut rauhaa.

Siinä vaiheessa kun tytär ja mies vääntelivät vitsejä mummin omista erikoisista tavoista, näin itse vielä kauhukuvia miten olisi voinut käydä. iltapäivään mennessä olin kurkkuani myöten täynnä vitsejä sohvaan lukitsemisesta ja kieltäydyin kuuntelemasta niitä enää. Vaikka niitä tuli itekin väännettyä muutama. Enpä enää jätä tarkistamatta.....ainakaan sohvaa.

Meillä menee muuten Essin kanssa ihan mukavasti. Paitsi, että nyt tyttären luona käydessä Essi joko pääsi nuolemaan muitten kuppeja tai sitten uimareissulla oli jotain levää vedessä. Kotiin tullessa Essin kainalossa oli ihan punainen alue, jota oli sitten jo raavittu ja muutama täplä vatsassa. Ei auttanut muuten kuin kortisonin anto. Tilanne parani tosi nopeasti eikä mitään ole tullut . nyt.

Peura maistuu ja eläinkaupasta sain ostettua myös kalkkunan massalihaa. Oli siellä pakkasessa hevostakin, mutta jotenkin sitä vierastan vielä. Essille menee nyt siis kalkkunamassalihapuuroa ja höystönä peuraa. Lisinä voi olla myös raejuustoa tai kotijuustoa. Öljyinä menee Nutrolinia ja kookosöljyä ja helokkia, vähän vaihdellen. Mutta helokkikapseli lähes päivittäin noiden öljyjen kaverina. välillä perunaa ja peuraa ja heittelen sitten sekaan joko valmista kasvissekoitusta (lemmikkikaupasta) tai kurkkua tai joskus tomaattia. Mansikoita Essi on syönyt myös ja banaania.

Turkki kiiltää ja on selkeästi paksuuntunut kortisonin lopettamisen jälkeen. Sanon lopettamisen, sillä en laske satunnaisia kertoja vakikäytöksi enää. Ehkä olemme lopultakin pääsemässä sellaiselle tielle, joka pitää Essin terveenä ja antaa kropalle voimaa vastustaa noita allergioita. Vielähän pujo kukkii aikas rajusti, että pesuja saa tehdä joka päivä tassuille lenkiltä palatessa ja muutenkin pyyhkiä turkkia.

että semmoisia täältä loman keskeltä pikaisesti kerrottuna. Remontit painaa päälle, että kirjoittelenpa sitten taas kun sellaisen välin saan.


1283938154_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Onks Onnii näkyny ????