Sain blogitunnustuksen taannoin tässä Annamarilta. Siitä iso kiitos, kun tuli niin hyvä mieli. Joskushan sitä miettii, että lekeekos kukaan. Että päiväkirjaa vois pitää ihan muutenkin. Silloin aikanaan kun Essin hain ja yhteistä eloa alettiin viettää, eräs ihminen ehdotti blogin pitämistä minulle. Ja siitä se sitten lähti.

 

                                                        

Annan kyllä tunnustuksen eteenpäin, mutta vähän myöhemmin. sillä nyt alkaa olla aika uusia sivusto. Olen myös vähän tuskaantunut tämän sivuston hankaluuteen. Ei nää taidotkaan niin ihmeelliset ole, mutta tällä palvelimella asioitten tekeminen on vaivalloista.

Niinpä nytkin, kun olen taistellut tehdäkseni yhtä hienon listan lempikappaleista kuin mitä Annamarilla on. Ei, ei sitten millään onnistu. Eikä edes linkit. En jaksa miettii missä vika. Lista tulee tässä, mutta jos mielitte näitä kuulla niin joutuu näkemään hiukan vaivaa. Olen pahoillani, sillä mieluusti palvelisin paremmin.

 

Rakkaita kappaleita on vaikka miten, mutta tähän halusin laittaa teille ehkä vähän tuntemattomampia juttuja. Rakkaus klassiseen musiikkiin on laajempi kuin vain Puccini tai oopperat. Sinfoniat, Beethoven ehdoton suosikkini, Mahler taas pitkine vetoineen melko inhokki. Klassisessakin musiikissa pidän melodisesta musiikista. Mikään Eino Juhani Rautavaara kakofonia ei minua kiinnosta. sama kuin jazz, pidän vain melodisesta jazzista en sellaisesta "pip paap puup pööö"  lurittelusta. Duke Ellington, Ella Fidgerald jne ovat kaikki wau. Rockia, rythm´blues, soul ja popmusiikki, kaikki maistuu kunhan vain on musiikillisesti melodista ja laulaja hyvä.  Kirka on muuten tehnyt englanninkielisen levyn jota parempaa kotimaista musiikkia en ole kuullut vieläkään sanoisin. Siinä levyllä tämä meidän edesmennyt raspikurkkumme näyttää todelliset taitonsa. sääli, että hänet latistettiin populaarimman musiikin kaavoihin, joskin siinäkin hän onnistui . Ihan samanlainen musiikin suurkuluttaja en ole kuin tytär. Häneltä saan aina silloin tällöin uusia tuttavuuksia musiikissa ja se on hienoa.

Messinen voi hyvin. Kamalia kutinoita ei ole, joskin pakkanen kiusaa nyt atooppista ihoa kuten minullakin. Messinen suostuu kyllä lenkkeilemään pakkasellakin kunhan mantteli on päällä. Tiuku yrittää epätoivoisesti saada kaikkia tassuja yhtäaikaa ilmaan. Meidän hyppypapu. Ja onhan se karmeeta, että se mantteli on vanhaa mallistoa. Se on meidän diivallemme aivan kestämätön juttu. Likka pakoilee pöytien alla, kun pitäisi lähteä ulos. Ja ilme on paljon puhuva. Onnille käy kaikki, kunhan pääsee ulos hajuja jahtaamaan ja tyttöjä. Muusta ei väliä. On siinä iässä tuo meidän kotikasanova.

Että semmosta tällä kertaa. Kun saan uudet sivut pystyyn, en enää päivitä sitten tätä. Tänne laitan sitten uuden osoitteen. Palaillaan.

 

1.  Hallelujah. Tämän esittäjänä on Ruotsin Idols kisasta v. 2007 tuomarit hurmannut Amanda Jensen. Tämä esitys ”Halleluja” toi minulle palan kurkkuun ja kyyneleet tuomarien silmiin.  Videoita on useampiakin, mutta tässä ehkä äänentoisto on paras sellaisessa joka ei ole live-esitys. Myös alkuperäinen Leonard Cohein esittämänä tämä kappale on aivan ihana.

 

  1. Placido Domingo; Nessun Dorma, tarvitseeko sanoa enempää. Klassisen musiikin helmiä. aaria on oopperasta ”Turandot”, jonka on säveltänyt italialainen Puccini. Pidän kaikista hänen säveltämistään oopperoista. Ja selvää tietenkin on, että kummaltakin löytyy levystöstäni useita…siis monia levyjä.
  2. Under the boardwalk  Tiesittekö, että Bruce Willis osaa myös laulaa. Tämä letkeä kappale ”Under the boardwalk” henkii kesää, paljaita varpaita ja laiturilla auringon palvontaa. Taustakuorona mahtiyhtye The Temptations.
  1. Papa was a rollin stone

    . Temptations  ja  “Papa was a rollin stone”,  60-luvunlopun liikehdintää ja upeaa laulua. Oh jee. Levyjä on hyllyssä useampikin tältä yhtyeeltä.

  1. Somewhere over the rainbow/What a wonderful world. Israel Kamakawiwo´ole  “Somewhere over the rainbow/What a wonderful world”, hawaijilainen tuttavuus on yhdistänyt kaksi kaunista kappaletta yhteen persoonallisella tavalla. Valitettavasti hän menehtyi  v. 1997 alle 40 vuotiaana.
  1. Rollin in the deep . Tarvinneeko tätä nykypäivän idolia esitellä. Vahvaääninen Adele kertoo kappaleissaan, kuinkas muuten, rakkaudesta ja sen loppumisesta. Tämän naisen äänestä pidän paljon.  Jälleen todiste siitä, kuinka vaivattomasti ääni sieltä kurkusta tulee, kun on kykyä ja taitoa. Adelella tosin on ollut vaikeuksia kurkkunsa kanssa, äänihuulissa olleiden kyhmyjen vuoksi. Nyt on tilanne leikkauksen jälkeen kuitenkin kaikki hyvin. Ja kultakurkku on palannut kehiin.