Voiko olla ihanampaa näkyä, kuin tuo Tiukuriina  ruokakupin vieressä. Ja syö aivan itse ja vielä hyvällä halulla. Nyt jaksan uskoa, että se pahin on ohitettu, kun onnellinen nälkä on palannut Tiukun päiväjärjestykseen. Vielä horjuttaa ja vapisuttaa, mutta näköjään joka päivä vähemmän. Ja uni on syömisen jälkeen rauhallista, ilman täristyksiä. Mitä nyt unta näkee ja tennarit käy sen takia.

Nyt osaa olla seuraavien juoksujen kanssa valppaana. Ettei pääse valeraskaus enää yllättämään tämmöisillä tempuilla. Olimme kyllä tulla hulluiksi huolesta ja murheesta. Nyt olemmekin sitten paneutumassa oikein kokonaisvaltaisesti tähän ruoka-asiaan. Ostin parikin kirjaa koiran luonnonmukaisesta ruokinnasta. Kun saan kahlattua ne läpi, alkavat muutoksen tuulet puhaltaa ja Essikin saa totutella uudenlaiseen ruokavalioon. Jospa sitten pääsisimme eroon allergian kiusoista ja muistakin pikku krempoista. Vaikka vain hullu haluaa noita vintiöitä virkeimmiksi tehdä. No se menee siinä muun sekoilun ohella sitten. Tuskin meistä ihan mitään barffaajia tulee, koska Essilla nyt kuitenkin on tuo naudanliha-allergia, mutta siihen suuntaan voi ruokavaliota viedä niin pitkälle kuin typy sallii ja hänen hyvinvointinsa kestää. Toiveena on tuo kokonaisvaltainen hyvinvointi. Mielenkiintoisia kirjoja kumpikin. Siltä varalta, että mielenkiintonne heräsi, tässä kirjojen nimet:

1. Malin Ekblom; Koiran luonnollinen ruokinta (käsittelee barffausta, ohut kirja ja melko hintava eli jos kirjastosta löydätte, kannattaa ensin lainata sieltä)

2. Ulla Kivimäki; Koiran luonnonmukainen hoito ( kokonaisvaltaista hoitoa ruuan,homeopatian,kukkaterapian ja aromaterapian voimin. Edullinen , kattava tietokirja, suosikkini näistä kahdesta, sillä aromaterapia ja homeopatia ovat minun juttujani)

Homeopatia on kiinnostava juttu, johon olen jo kaivautunut ihmismielessä. Tämä koirapuoli siitä on vielä oppimisasteella. Aromaterapiaa olen harrastanut jo pitkään, mutta sitäkään en ole vielä koiriin soveltanut joten kirja tulee avaamaan sitäkin puolta toiveen mukaan hyvin. Koulutusta en ole kumpaankaan saanut vaan olen itse omin päin lukemalla opiskellut.

Valkosipulia olen aikonut ruveta Essille ensimmäisenä lisäämään ruokaan, sillä se on oivallinen antioksidantti ja vastustuskyvyn lisääjä. Puuroon lisään myös hirssiä ja täytyy nyt katsoa sitten , että mitä muuta. Kesäkurpitsa tuntuu systereille uppoavan, että se on listalla varmaan ekana.

Jotkut kokevat tämän valmistamisen suurena vaivana, minä en. Jos lopputuloksena on hyvinvoiva ja virkeä, terve koira, se on vaivan arvoista. Mutta palaillaan tämän asian suhteen, kun olen kokemuksia rikkaampi ja muutenkin tietoviisaampi. Jos tähän päähän nyt mikään uppoaa.

Nyt on ihaninta se, että Tiuku paranee. Täytyy nauttia siitä kaikin siemauksin. Ja toivoa samalla ettei mitään takapakkeja tule. Mutta en usko niitä tulee.

Nutri Plus-geeli on muuten oiva ravintolisä, jos koira on heikommassa kunnossa. Se auttoi Tiukuakin. Täytyy ostaa sitä varastoon, kun kesäaikana tuppaa noita massupöpöjä olemaan. Ei niitä koiralle kukaan halua, mutta jos niin paska tuuri sattuisi käymään, tuo geeli antaa tarvittavat kivennäis- ja hivenaineet kroppaan eikä tule niin heikko olo koiralle. Jälleen hyvä neuvo/vinkki Sarin ehtymättömästä tietovarastosta.

Mutta palaillaan.

                                         1448435.jpg