Alkanut vuosi on kulunut lääkärissä rampatessa. Sekä emäntä että koira. Messisellä lähinnä on liikuttu silmä/korva-linjalla. Viimeksi korvien jälkeen käytiin seuraavalla viikolla taas lääkärissä silmien vuoksi. Sattui niin hyvin, että silmäspesialisti oli paikalla ja niin sitten tutkittiin silmät perin pohjin. Tuomioksi tuli herkät silmät, jotka muuten ovat ihan kunnossa. Se olikin se tärkein tieto meille ettei silmissä ole mitään varsinaista vikaa, ainoastaan tuo herkkyys sidekalvotulehduksille. Se johtunee allergiasta, joka pitää kroppaa vähän ylikierroksilla. silmätippapullo ja kosteustippapullo asustavat nyt vierekkäin osastossa "Essin lääkkeet" sulassa sovussa ja valmiina palvelemaan prinsessaa.

Imuri esiintyy huushollissa enemmän kuin ennen, uusi lattianpyyhin on hankittu ja ilmankosteuttajakin puksuttelee pakkasten takia päivittäin. Kosteusprosenttia tarkkaillaan ja heti kun se on laskussa laitetaan vempain päälle. Kosteusprosentti asunnossa ei saisi laskea alle 40 sanoopi suositukset. kireämmillä pakkasilla se meni alle 30:nen ja sen kyllä huomasi rapsuttelujen lisääntymisenä. Pölyrätti pyörii myös useammin kuin ennen ja matot saavat selkäänsä useammin.

Ruokavaliossa on nyt pysytty tiukasti laillisissa aineissa ja suunta näyttää nyt hyvältä. Ollaan päästy kortisoniannoksissa joka kolmanteen päivään eikä takapakkia ole tullut. Nyt sitten odottelen, että muutaman viikon päästä, jos näin jatkuu, vähennän puolikkaan neljännekseen. Kun siitepölyajat alkavat ja pöly keväällä muutenkin lisääntyy, toivon, että voimme pysyä edelleen pienessä annostuksessa. Toiveissa on saada lopetettua lääkitys, taukokin on pieni voitto. Mutta jos ne eivät onnistu, tyydyn mahdollisimman pieneen lääkitykseen.

Asiasta toiseen. Salon eläinrääkkäys kosketti minua jostain syystä erityisen paljon. Lehdestä luin, että tapauksella oli runsaasti silminnäkijöitä. se on toki hyvä asia siinä mielessä ettei kyseinen eukko pysty kieltämään tekoaan. Ja sekin oli hyvä, että joku heistä soitti eläintensuojeluvalvojalle. Mutta ! Miksi kukaan silminnäkijöistä ei mennyt väliin vaan antoi tilanteen jatkua. En olisi siihen pystynyt. En vaikka olisin itse saanut syytteen kyseisen eukon tönimisestä tai uhkailusta. Koiraa en olisi antanut hänen pitää, olisin roikkunut hihnassa kiinni poliisien tuloon asti. Olisivat joukolla piirittäneet hänet eivätkä tyytyneet vain kauhistellen katsomaan. Kyllä hän joukon painostuksesta olisi varmaan antanut koiran pois jollekin vain päästäkseen itse pakoon. Lähes jokaisen kännyssä on kamera, siitä vaan näpsimään naamasta kuvia ja kuvat poliisille. On täysin käsittämätöntä omalle aivomassalleni tuollainen eläimen hakkaaminen. Ihmisarvoa ei minun silmissäni moiselle tyypille ole.

Tuleeko koirarassusta enää kunnon koiraa ollenkaan henkisesti? Pystyykö se enää ikinä luottamaan ihmiseen jää nähtäväksi. Omistajalleen sitä ei ole enää syytä luovuttaa takaisin ainakaan. Pitokielto tuollaiselle  ja itse heittäisin hänet kyllä linnaan vähäksi aikaa tekoaan miettimään. On todella hyvä asia, että näistä ihmisitä aletaan pitää rekisteriä ensi kesäkuusta lähtien. Sieltä pitäisi jokaisen koiranmyyjän saada tietoonsa löytyykö mahdollinen ostaja listalta, jotta voisi välttyä moiselta.

Kennelliiton pitäisi laittaa kauppakirjaansa tietyt ehdot ja lupaukset. Ensinnäkin ostajan pitäisi esittää esteettömyystodiste eli ettei ole rikosrekisteriä ainakaan eläimeen kohdistuneita. Pitäisi allekirjoittaa lupaus hoitaa koiran fyysinen ja henkinen hyvinvointi asianmukaisella tavalla. Ja jos kasvattaja havaitsee väärinkäytöksiä, jotka hän voi todistaa, saisi hän ottaa koiran korvauksetta takaisin ja sijoittaa uudelleen. Sillä jollain konstilla pitää ruveta ostajiakin tarkkailemaan, jollain konstilla luodata sitä, että koiraa ollaan hankkimassa todellisesta halusta eikä vain hetken mielijohteesta. Sekarotuisille koirille pitäisi saada myös oma järjestö, joka toimisi kuten kennelliitto ja pitäisi rekisteriä koirista. Ja sekarotuisten koirien myyjät voivat ihan yhtä hyvin tehdä kirjallisen kauppasopimuksen ehtoineen. Ei koira ole sen vähäarvoisempi vain sen takia, että puuttuu joku rotumäärite. Monirotu koira on koira siinä missä muutkin karvakorvat. Ja kaikki tämä pätee tietysti ihan mihin lemmikkiin tahansa, ei vain koiriin ja kissoihin. Ihmisiin pitää saada kasvamaan empatiaa, rakkautta ja ennen kaikkea vastuuntuntoa. Kaksituhat-luku jo menossa eikä meillä ole sivistystä vieläkään tämän enempää. Mikä kumma siinä on, että hyvyys ja hyvät teot, lähimmäisestä välittäminen ovat kaikki melkein kuin rikoksia tässä ajassa. Ja ne ovat sentään elämän perusarvoja ja hyvin yksinkertaisia toteuttaa arkielämässä.

Valitettava tosiasia on, ettei tämä Salon tapaus tule olemaan viimeinen. Ihmisten väkivaltainen hulluus tulee pulpahtamaan taas jostain. Ehkä pitäisi kasvatus alkaa jo tarhassa, että eläimille pitää antaa arvoa ja niitä pitää kohdella hyvin. Opetetaanhan siellä jo muutenkin, ettei toista ihmistä saa lyödä. En tiedä, voi olla utopiaa. Ehkä ihminen on sitten hamaan maailman tappiin paska tällä sektorilla. Mutta onneksi sentään valtaosa on ihan kunnollisia, hienoja  ja hyviä tyyppejä. Ehkä nämä roistot nousevat niin selkeästi esiin massasta juuri sen takia. Huh huh !! Toivonpa silti että tuollaiset teot eivät päivänvaloa enää näkisi.

Palaillaan.

                   

                       Oma söpöliini, kuin veistos kaikessa kauneudessaan.