Sain kommentteihin joltain Tarulta tarinan, tosi ikävän, eläinlääkäriaseman traagisesta virheestä koiran hoidossa. En tunne sinua Taru, en lainkaan tiedä kuka mahtanet olla, joten luulenkin viestisi tulleen väärälle henkilölle. Silti asia oli kyllä kovin tärkeä. Vaikka toivonkin ettei vastaavia enää blogini kommentti puolelle ilmesty, ei tämä ole oikea foorumi käsitellä näitä asioita. Sillä jos haluaa asialle julkisuutta , keskustelupalstat ovat hedelmällisempiä. Kaikki blogin lukijat eivät lue kommenteja. Että siinä mielessä.

Olen käyttänyt koiriemme kanssa kaikkia ympäristössämme olevia asemia. Jokaisessa on löytynyt hyvää ja huonoa. Toistaiseksi oikeastaan vain yksi Raision puolella oleva selviää kirkkain paperein mukavine lääkäreineen. Jotka uskalsivat Tiukun kyseessä ollessa myöntää etteivät tiedä tarkkaan mikä Tiukulla on. Heidän epäilyksensä kyllä osoittautui sitten kuitenkin oikeaksi. Edesmenneen koirani, sen mäykkypojan kanssa ja myös näiden muiden kanssa olen tavannut ystävällisiä, rauhallisia ja myös osaavia lääkäreitä. Mutta myös tylyjä, asioita selittelemättömiä lääkäreitä. Nämä ovat yleensä myös kohdelleet rakastani kuin lihapakettia. Eikä se totisesti ole tuntunut mukavalta ja aina on jäänyt epäilys siitä, tuliko nyt varmasti kaikki oikein hoidettua. Me olemme täysin näiden asemien armoilla.

Vain yksi päivystää, jos koira sairastaa ja apua pitää saada, sinne on pakko mennä. Ja yleensä eläimen kanssa se on äkillistä se sairastuminen. En tiedä auttaisiko lisä kilpailu asiaa, ehkä se toisi sekä valinnan varaa että myös hintatasoa realistisemmalle tasolle. Sillä asemien hintapolitiikka on kyllä aivan järjetöntä. Minähän vien omani lääkäriin silloin kun lääkäriä tarvitaan maksoi mitä tahansa ja niin tekevät varmaan muutkin. Nämä eläinlääkärit myös tämän tietävät. Minä suorastaan unelmoin eläinlääkäriasemasta, joka olisi auki aina ja jossa hoitoa saisi niin lääkäriltä kuin homeopaatiltakin. Ja mikä ettei fysikaalistakin hoitoa, koirahierontaa yms. Mutta se on vain unelma. Jos olisin lääkäri, voi olla että lähtisin sitä toteuttamaankin. Maailma ei ole kuitenkaan vaaleanpunainen, se on myös harmaa ja jopa musta.

Olen todella surullinen sen pienen koiran puolesta, joka kuoli turhaan lääkärin tekemään virheeseen. Ja valitettavasti tiedän myös ihmisiä joille on käynyt samoin. Eikä juuri koskaan näitä lääkäreitä saada vastuuseen, edes ihmisen kuolemantuottamuksesta. Kaiken tämän yhteiskunnan valvomisen jälkeen, kun yhteiskunta yleensä puuttuu lähes kaikkeen määräyksineen ja lakeineen, jäämme silti turvattomiksi tässä yhdessä asiassa; henkemme säilyttämisessä. Lemmikin turha kuolema sattuu ihan yhtä paljon kuin kuolema muutenkin. Lemmikin kuolema sattuu tapahtui se sitten missä olosuhteissa tahansa. Mutta kieltämättä, kun siihen tulee lisänä tuo turhuus, tuska on lähes sietämätöntä.

Siinäpä olisikin tuleviin vaaleihin sopiva aihe, eläinten terveydenhoito. Eivät vain ole poliitikot vielä huomanneet, että lemmikkien piireissä on valtava joukko harrastajia= äänestäjiä. Se on valtaisa työllistäjä ja rahavirrat ovat ihan uskomattomia. Niille rahoille me lemmikkien omistajat haluaisimme myös vastinetta.

          1890965.jpg

 Yhteinen leikki Armilla ja Essillä on alkanut löytyä. Jopa sohvalla on Essi suostunut nukkumaan Armin vieressä. Joten ehkäpä se tästä. Onni on silti Armille se mieluisin kaveri tällä hetkellä. Pikkuisen kyllä kylmää välillä, kun Onni on lauman suurin ja vauhti ja voima on myös samaa luokkaa. Mutta ihmeesti osaavat yhdessä leikkiä.

Onnin ja Tiukun ensivierailu Armin luona meni siis oikein mukavasti. Essi tosin oli vähän haikeilla mielin, sillä Onni on yleensä leikkinyt hänen kanssaan ja se jäi nyt vähemmälle.

Huominen enää vapaata, sitten on palattava töihin tältä mammalomalta. Siinä jälleen uusi asia meille kaikille. Sitä on kyllä harjoiteltu jo ihan menestyksekkäästi. Toivottavasti tahti jatkuu. Koko syksy on täynnä nyt uusia asioita joihin sopeutuminen vie voimia.........ja aikaa. Toivon ettei syksy aseta harmautta tuonne mieleni sopukoihin. Onhan tässä näitä pieniä säteitä kuitenkin, Essi ja Armi, omat tähteni.

Palaillaan.