http://kaikkielamanikoirat.blogspot.com/ , täältä napattiin suosikkilistan tekeminen. Eli kymmenen suosikkirotua pitäisi listata jonkinlaiseen järjestykseen. Ihan mahdotonta laittaa rotuja suosikkijärjestykseen, mutta jonkunlaisen listan saan aikaiseksi. siinä voi olla sitten enempikin rotuja kuin vaan kymmenen. Tai yleensä vaan enempi kuin kymmenen.....jotain.

Eli tässäpä tulee minun suosikkini:

1 parsonrusseli (ei oo mikään ihme tällä hetkellä)

2. jonkun toisen parsoni ( ne on kaikki ihania ja taputeltavia)

3. jackrusseli ( Nuppi ja Bono on ihan mahtavia russelipoikia ja Pate on ihan favouriteboy, minipeilikuva Essistä)

4. karkeakarvainen mäyräkoira ( Rape in memoriam.....ja Herpertti, kuin Rape konsanaan)

5. ne sata muuta mäykkyä, jotka on kohdattu ja joiden ohi ei ole päästy sitten millään rapsuttelematta.

6. karkeakarvainen saksanseisoja ( ensimmäinen koirani, upea rotu ja yhtä persoonallinen kuin mäykky)

7. Westie ( Emma ja Kaikki elämäni koirat blogin ihanat tytöt. Tämä luonteikas rotu on vaan niin ihqu. Ja yhtä älykäs kuin parsoni.)

8. terrierit yleensä, mahdotonta sanoo russelien ja westien jälkeen mikä tulisi seuraavaksi. Elämässä kaivataan haasteita, ota siis mäykky tai terrieri. Ja jos oikein haluat kitua  kekseliäisyyden suossa ja yllätyksellisessä elämässä, ota parsoni.

9. snautseri ( vinkeä otus, jäntevä ja aivan ihana partamossukka. Minikokoisena käy vähän vanhemmalleki immeiselle)

10. kaikenkarvaiset yleensä vaan koirat. Myös naapurin haukku suurine silmineen. Ja russelit. Ja ne mäykyt.

Koiraihminen on jotenkin sisäsyntyinen asia. Sitä vaan ollaan koiraihminen tai sitten ei. Sellaiseksi synnytään eikä se konsaan kaikkoa huokosista. Sitä voi elää jonkun aikaa ilman koiranhenkäystä huushollissa, mutta sitten joku luppakorva sujahtaa taas ihon alle ja kaikki järkipuhe on myöhäistä. Taas on valmis kuin lukkari sotaan kestämään ihan mitä vaan.

Kuinka tylsää elämä olisikaan ilman koiria. Ajatelkaas oikein kaikilla nystyröillä, ei karvoja tasaisesti huushollissa. Joutuisi nukkumaan ilman tönimistä eikä kukaan varasta tilaa tyynyltä. Ei pääsisi ulos kaatosateella sille viiden kilometrin lenkille. Ei voisi tehdä löytöjä lattialta, niitä märkiä tai kökömuotoisia.

Ja jäisi kokematta aivan uudentyyliset sisustukset, kun joku ostamasi tylsä tuote on muotoiltu uudelleen . aivan ennen näkemättömäksi teokseksi.  Tai ylimääräiset kenkäsi on tuhottu, jotta sinun ei tarvitse sitä vaivaa nähdä. Saat kokata gourmet-ruokaa, joka syleksitään pitkin keittiön lattiaa. Jonka jälkeen siirryt makkara/juustolinjalle, joka sinun olis8i pitänyt ymmärtää tehdä heti.

Ja kun olet surullinen, stressaantunut, murheellinen ja jopa itkeä tirautat, painautuu sinua vasten tuo pieni pörrökani. Laittaa tassunsa kädellesi ja karkoittaa kauas kaiken pahan. Sen edestä sitten taas jaksaakin seuraavat vuodet. Ja päivittäin saat kokea, että joku perheessä on vilpittömän onnellinen siitä, että juuri sinä olet tullut kotiin.

1237393817_img-d41d8cd98f00b204e9800998e