Onni ressukka, kyllä on kurjaa olla laumasta erossa. Pakkohan siinä on tuskaansa muutamat aariat vetäistä. Tartteeko sitä naapurien olla niin tiukkapiposia ja kulttuurivastaisia.

No joka tapauksessa, hätäinen puhelinsoitto ja niin oli lapsenvahtikeikka tiedossa. Perjantai-ilta meni siinä sitten saunan jälkeen lepäillessä,kunnes hälytys tuli . Ja niin sitä sitten myöhään illalla pakattiin reppu hätäisesti. Meikä kun ei ikinä voi lähteä mihinkään ilman omia eväitä tämän keliakian takia. Iän puolesta tuleekin sitten pakattua vino pino pillereitä kaikkien krämppien takia mukaan. Plääh!!!

Lauantaina Onni kölli sängyssä aamupisureissun jälkeen puoli kymmeneen. Mutta joka kerta kun liikahdin, poju oli kärppänä perässä.Vessankin oven jätin suosiolla auki. Pari pyöreää ruskeaa silmää tapittamassa, kun yrittää suorittaa omia juttujaan vessassa ei ihan ole se hauskin juttu. Päivä meni ihan mukavasti, sillä en osaa olla vain paikallani, joten kämppä tuli siivottua ja osa pyykeistä pestyä ja kuivatettua. Koska sunnuntaina oli näyttö ajattelin vähän auttaa jottei heti töistä tultua Johannan tarvinnut sitä ruljanssia aloittaa. Ja aina siivoomisen välissä käytiin Onnin kanssa ulkona.

Tyytöjen teki mieli baari-iltaa, mutta se olisi merkinnyt jo toista yötä poissa omien pupujeni luota. En siis pystnyt siihen, heikko kun olen. Armi tosin on sellainen riiviö jonka voisi ihan hetkeksi antaa lainaan stailaamaan huushollia ja tavaroita. Neii on vain niin vietävän nöpönen, että pelko siitä saako hänet takaisin estää moiset lainaamiset. Jos Messiseltä kysytään, olisi Armin eli Kiekaleen kassi pakattuna alati eteisessä odottamassa. Olisi minulla tietysti ollut Tiuku panttina.

Tiukun juoksut näyttäisi kääntyvän jo loppusuoralle, joten ehkä kukaties jo viikonloppuna tai seuraavalla viikolla hän kotiutuu. Messinen vielä rellestelee pöksysankarina ainakin tämän ja seuraavan viikon. Vaikka Messinen ei mitenkään pitkään juoksujansa pidä eikä muutenkaan tunnu hormoonit pörräävän samaa luokkaa kuin Tiukulla. Messinen ei rakasta sohvanreunaa, ei pöydän jalkoja ei ylipäätänsäkään jalkoja jne jne kuten Tiuku. Mutta erittäin ilahtunut Messinen on tavatessaan ulkona uroksen, olipa se sitten täysi- tai alaikäinen. Vaan pepun keikuttamisesta huolimatta ei Messinen ole itseään tarjoamassa kellekään. Hmmmmm..........ei kai siinä vain ole jotain hämärää.

                2043381.jpg

Kamera on  rikki, joten uudempia kuvia ei juuri nyt ole.

Jep. Tiistaina tytöt, siis Essi ja Tiuku rokotetaan kennelyskää ja rabiesta vastaan. Rabies siksi jos tulee mentyä luolaharkkareihin ja kennelyskä koska sitä nyt on liikkeellä paljon. Muutenhan he eivät nyt olisi mitään tarvinnet. Messisen kannalta on hyvä nyt päästä muutenkin näyttämään punertavaa rinnusta, sillä eivät sovi nämäkään raksut. Alan olla jo epätoivoinen, etten löydä sitä tasapainoista ruokavaliota hänelle. Yhdet raksut on vielä kokeilematta, jos eivät sovi, on kehitettävä jotain muuta. Täytyy sitten korvata kuidut joillain, sillä kuituja on saatava ja parempi olisi jotain sellaista, joissa hampaillakin olisi hommia. Sillä puruluun löytäminen on nyt aika hankalaa.

Kiekale käy tuossa häiriimässä koko ajan, on varmaan sitä mieltä, että jos hänestä ei kirjoita jutut on sitten jätettävä. No okei, Kiekale on leipävaras ja tyhmä sellainen. Tai röyhkeä. Olletikin kumpaakin, sillä leivän varastamisyritys suoraan silmieni alla on kyllä röyhkeää, mutta myös tyhmää koska siitä jää kiinni heti. Kiekale yrittää muutenkin varastaa ruokaa sekä Essin että Tiukun kupista ahmaistuaan omansa siinä nanosekunnin puolikkaassa. Sopivan rangaistuksen hän sai, ihan vahingossa. Isäntä lähti hakemaan minua Onnin luota ja kuinka ollakaan takaisin tullessamme, poikettuamme vielä kauppaan, vastassa oli vain Essi ja Tiuku. Pieni paniikki iski, kun pelästyin että Kiekale olisi unohtunut ulos. Huudeltuamme hetken kuului oven takaa raaputusta. Kiekale oli tullut lukituksi alakerran vessaan ja pimeään sellaiseen. Siellä oli neiti sitten istuksinut koko sen ajan eli yli tunnin. Jollei olisi säälittänyt niin kovaa, olisin nauranut vielä enemmän kuin mitä nauroin. Johannahan repesi ihan. Enkä ole ihan varma niistä virneistä Essin ja Tiukun naamoilla.

Palatakseni Essiin, hyvät neuvot ovat nyt kalliit. Minkäänlaisen ruuan valmistus ei ole liian vaivalloista kunhan vain se olisi kaikin puolin hyvää ja ravitsevaa hänelle.Olen valmis tekemään mitä vain. Messisen terveys on ihan ykkösasia minulle. Joten jos osaatte neuvoa, antaa vinkkejä tai ihan reseptejäkin kokattavaksi, otan ilomielin vastaan. Muistinne virkistämiseksi, sallitut lihat ovat Essillä kalkkuna, ankka, peura ja kala. Viljoista käyvät vehnä kaura ja maissi sekä riisi. Itse olen kokeillut hänellä tattaria ja hirssiä myös ja minusta nekin ovat sopineet. Jos barffaajilla on hyviä reseptejä, joihin nämä rajoitukset sopivat, kertokaa toki. Tai laittakaa edes vinkkejä hyvistä linkeistä. Olisimme Messisen kanssa niistä tosi onnellisia.

Jään odottelemaan ja palataan loppuviikolla asiaan, kun on käyty nukkumassa yö Onnin vieressä.

On niiiin ihanaa olla Onnillinen, vaikka edes hetken.