Se sitten siitä kokeilusta. Olisi pitänyt ymmärtää taas alitajunnan kutinat tästä asiasta ja kuulla omaa intuitiotaan, mutta ei, sitä piti taas painaa sta lasissa.

Ostin Essille allergian takia ja päästäksemme kenties eroon kortisonista, Xie Tang-yrttitabletteja. Essi on allerginen monelle kasville ja siitepölyille, josta syystä tutkin kyllä mitä kasveja nämä tabletit sisältävät. Kaikista en päässyt jäljille ja siin vaiheessa olisi pitänyt jo vetää liinat kiinni ja jarruttaa. Mutta luinb niin innolla selostusta niistä ja tuntuivat olevan "potilaskertomuksien" perusteella hyvin siedettejä ja vaikutustakin on saatu. Saatiin mekin ja jo puolesta tabletista. Onneksi aloitin niin varovasti. Essi oli levoton ja haki syliä. En ensin ymmärtänyt lainkaan mikä häntä riivaa ennenkuin rintamukseen nousi läiskiä. Oitis kortisonivarastolle ja tabletti typykän suuhun. Ajattelin, että luojan kiitos niitä on kotona, sillä muuten olisi tullut taas lääkärireissu. Hyvin tilanne rauhoittui ja aamulla rintamus oli taas kauniin  ja normaalin värinen. Ja typy rauhallinen, mitä nyt pakkanen tuppaa kuivaamaan ihoa ja rapsututtaa sen vuoksi.

Että ottaa päähän. Tämä johti nyt siihen ettei minkään valtakunnan yrttikapseleita hänelle uskalla antaa jatkossakaan. Nyt on sitten käännyttävä homeopatian puoleen ja yritettävä löytää helpotusta sieltä. Homeopatiasta sain Essille apua silloin, kun hänellä vielä oli juoksut ja tuppasi päälle sitä valeraskautta. Pahimmat piikit niistä talttuivat homeopaattisilla valmisteilla. Nyt pitää katsella ja kysellä, selvitellä apuja sieltä. Jotta päästäisiin niin vähäiseen kortisoniannostukseen ja ehkä jopa irti siitä. Tosi en niin kovin siihen usko, että ihan kokonaan päästäisiin irti, sillä nuo siitepölyt ovat jokavuotinen riesa kumminkin. Niille ei oikein mitään mahda, siitepölyt lentelee keväisin ja kesällä yhtä takuuvarmasti kuin päivä vaihtuu yöksi. Ruoka-allergioihin apua saa karsimalla pois allergisoivat jutut, luonnolle ei paljoa mahda.

Se mikä tässä yrttifirmassa on positiivista on se, että he ovat toistaiseksi ainoa firma, joka kyselee tuotteidensa perään. He haluavat tietää kokemuksistamme niistä. Ja valitettavasti minulla ei ole mukavaa kerrottavaa heille. Se minkä aion heille parannusehdotukseksi ehdottaa on, että he sivustolleen laittaisivat tuoteselsosteeseen yrttien ihan tavalliset nimet eikä niitä latinankielisiä. Niistä kun ei kaikista saanut varmaa selvyyttä vaikka tarkkaan yritin niitä selvittää. Kuvat olisivat tosi hyvä juttu, koska ne kertoisivat enemmän kuin sanat. Harmittaa ihan sikapaljon. Tuntuu, että olen maailman huonoin äitee karvalapselleni. Ja hän sitten siitä tavalla tai toisella kärsii, enkä minä sellaista haluaisi. Minä haluan sen tarmokkaan ja eloisan Essin. Sen leikkivän pienen riiviön, joka into piukassa painaa pallon tai kepin perässä. Ja sen pehmeästi syliin painuvan, jota voin silitellä ilman kutinaa. En sitä läiskikästä, itseään rapsuttavaa hermostunutta Essiä. Ja sellaiseksi hän hetkeksi muuttui. Tietysti tässä kohtaa pitäisi nähdä se hopeareunus taas ja todeta, että onneksi ei pahempaa kuin vain parit punaiset läiskät. Ei mitään shokkikohtausta.

Mikä opiksi minulle? Oppia pitämään asiat simppeleinä ja varmoina. Kuunnella sitä omaa intuitiotani, koska se on harvoin väärässä. Puhdasta ruokaa, yksinkertaista ruokaa niillä eväillä jotka jo tietää. Oppia tajuamaan, että koska niillä pärjää ihan mainiosti, ei kokeilla mitään erikoista. Ei netistä enää mitään uusia  "kivoja" juttuja, koska niiden ansiosta saatetaan mennä päin seinää isolla paukahduksella.

On hyvä jos joku saa sen avun näistä tuotteista, olen siitä tosi iloinen. Mutta yhden onni ei ole kaikkien onni, se pitäisi aina muistaa ennenkuin toivoo liikoja.

Jep. Ei tässä muuta kuin firmalle viestiä kirjoittelemaan. Ja homeopatiaa kertaamaan.

Palaillaan.